
Πράσινες δεξιότητες για νοσηλευτές πρώτης γραμμής και συναφείς επαγγελματίες υγείας
Σχετικά με το μάθημα
Ομάδα-στόχος
Νοσηλευτές (Αλλά και άλλοι επαγγελματίες υγείας, φοιτητές κ.λπ. μπορούν να το ακολουθήσουν)
Λέξεις κλειδιά
Πράσινο, Μετριασμός του κλίματος, Ανθεκτικότητα στο κλίμα, Πλανητική υγεία, Νοσηλευτές, Συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, Ενδυνάμωση, Ποιοτική φροντίδα, Νοσηλευτική φροντίδα
Εισαγωγή στο μάθημα
Το διαδικτυακό μάθημα EFN περιλαμβάνει συνολικά 9 μαθήματα, τα οποία παρέχουν μια εισαγωγή στο πλαίσιο πολιτικής της ΕΕ για την πλανητική υγεία, τι περιλαμβάνει η πλανητική υγεία και εμβαθύνουν στην εκπαίδευση για την πλανητική υγεία και τη διεπιστημονική συνεργασία. Προσφέρει πρακτικές ιδέες για την ενσωμάτωση των αρχών της πλανητικής υγείας στην καθημερινή νοσηλευτική πρακτική. Αυτό περιλαμβάνει την ενδυνάμωση του υγιεινού τρόπου ζωής μέσω της διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας, την παροχή καθοδήγησης σχετικά με τους περιβαλλοντικούς κινδύνους για την υγεία και την προετοιμασία για κρίσεις. Διερευνά τη διασφάλιση της ποιότητας στο πλαίσιο της πλανητικής υγείας και εξετάζει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένων μεθόδων ανάλυσης και μείωσης. Τέλος, ασχολείται με την ευρύτερη συνηγορία, τη συνεργασία και την επικοινωνία σχετικά με την πλανητική υγεία.
Ο στόχος αυτού του μαθήματος είναι να βοηθήσει τους εκπαιδευόμενους (νοσηλευτές, φοιτητές κ.λπ.) να κατανοήσουν τη σημασία των πράσινων δεξιοτήτων και της πλανητικής υγείας για τη νοσηλευτική, παρέχοντας μια επισκόπηση του τρόπου με τον οποίο το περιβάλλον επηρεάζει την υγεία και πώς η υγειονομική περίθαλψη, με τη σειρά της, επηρεάζει το περιβάλλον, και πώς να ενδυναμώσει τόσο τους ασθενείς όσο και τους συναδέλφους επαγγελματίες υγείας προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και αυτοφροντίδας σε ένα πράσινο/πλανητικό πλαίσιο. Αυτό το διαδικτυακό μάθημα απευθύνεται σε όλους τους “δια βίου εκπαιδευόμενους”, ιδίως τους νοσηλευτές πρώτης γραμμής, και προορίζεται ως ένα προχωρημένο μάθημα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Ανάπτυξης (CPD). Στο τέλος κάθε μαθήματος, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να απαντήσουν σε ορισμένες ερωτήσεις για να ελέγξουν τις γνώσεις που απέκτησαν. Εάν επιτευχθεί το 90% των σωστών απαντήσεων, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πιστοποιητικό ολοκλήρωσης του μαθήματος (διαπιστευμένο σε διεθνές επίπεδο – ICN Education Credits (ICNEC)).
Διδάσκεται από
European Federation of Nurses Associations (EFN)
Λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζετε

Πιστοποιητικό που μπορείτε να κατεβάσετε
Μοιραστείτε το πιστοποιητικό σας στο Linkedin

Αξιολόγηση
9 Κουίζ


Βίντεο στα αγγλικά – Ελληνική απομαγνητοφώνηση
Μαθησιακά αποτελέσματα
Στόχος αυτού του μαθήματος είναι να βοηθήσει τους εκπαιδευόμενους (νοσηλευτές, φοιτητές κ.λπ.) να κατανοήσουν τη σημασία της πλανητικής υγείας για τη νοσηλευτική, παρέχοντας μια επισκόπηση του τρόπου με τον οποίο το περιβάλλον επηρεάζει την υγεία και πώς η υγειονομική περίθαλψη, με τη σειρά της, επηρεάζει το περιβάλλον, και πώς να ενδυναμώσει τόσο τους ασθενείς όσο και τους συναδέλφους επαγγελματίες υγείας προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και αυτοφροντίδας σε ένα πλανητικό πλαίσιο.
Αναλυτικότερα Μαθησιακά Αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε στην «Εισαγωγή».
Πράσινες δεξιότητες για νοσηλευτές πρώτης γραμμής και συναφείς επαγγελματίες υγείας
Lessons
Εισαγωγή 1. Πλανητική υγεία Πλαίσιο πολιτικής της ΕΕ για τους νοσηλευτές 2. Τι είναι η πλανητική υγεία 3. Εκπαίδευση για την πλανητική υγεία και διεπιστημονική συνεργασία 4. Ενίσχυση του υγειούς τρόπου ζωής για την Πλανητική Υγεία 5. Παροχή καθοδήγησης και υποστήριξης σχετικά με τους περιβαλλοντικούς κινδύνους για την υγεία 6. Ανθεκτικότητα και διαχείριση κρίσεων στην πλανητική υγεία 7. Διασφάλιση Ποιότητας στη Νοσηλευτική Πλανητικής Υγείας 8. Ανάλυση και μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της υγειονομικής περίθαλψης 9. Επικοινωνία, συνηγορία και συνεργασία για την πλανητική υγεία Αναφορές Αξιολόγηση μαθημάτων
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union under Grant Agreement number 101056563.

Co-funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or EACEA. Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible for them.